Opis
REGULOBON
Suplement diety – dostarcza prozdrowotnych bakterii, polecany osobom z zaparciami oraz odchudzającym się.
Łupina nasienna babki jajowatej wspomaga pracę jelit i wypróżnianie. Naturalna inulina z cykorii przyczynia się do zachowania prawidłowego składu flory bakteryjnej jelit, co ma znaczenie w przypadku antybiotykoterapii oraz stosowania leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych. Ponadto z publikacji naukowych wynika, że błonnik wspiera naturalną odporność organizmu oraz sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała (” Normy żywienia dla populacji Polski”; Instytut Żywności i Żywienia; 2017)
Zalecana do spożycia dzienna porcja produktu 15g zawiera:
łupina nasienna babki jajowatej (Plantago ovata) 8 g,
błonnik z nasion owsa 4 g,
inulina z cykorii 2,99 g
mikrokapsułkowane kultury bakterii probiotycznych: 1×109 CFU* Bifidobacterium breve, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, LactobacilIus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilus (* CFU – jednostki tworzące kolonie)
Masa netto: 200g
Uwagi:
Niewskazany dla osób uczulonych na składniki preparatu.
W przypadku stosowania innych leków należy przyjmować je – 1 godzinę przed lub 2 godziny po spożyciu Regulobonu.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
W celu redukcji masy ciała i w czasie antybiotykoterapii spożywać 2-3 razy dziennie po 1 czubatej łyżeczce (5 g) przed jedzeniem. W celu ułatwienia wypróżnienia spożywać 2-3 łyżeczki jednorazowo. Przed użyciem silnie wstrząsnąć. Preparat dodać do ok. 200 ml soku, jogurtu lub wody. W przypadku stosowania leków należy je przyjmować godzinę przed lub 2 godziny po spożyciu Regulobonu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zdrowy styl życia, w tym zrównoważony sposób żywienia, stanowią podstawę w zachowaniu dobrego stanu zdrowia.
Producent:
Laboratorium Medycyny Naturalnej BONIMED. 34-300 Żywiec, ul. Stawowa 23, tel. 33 861 86 21, www.bonimed.pl
Źródła naukowe:
Normy żywienia dla populacji Polski